По излегувањето на Firefox 3.0 намерно почнав да го користам без ниедна екстензија, па почнав од нула да барам кои ќе ми бидат најкорисни. Еве ги победниците сега за сега (по азбучен редослед): Претежно екстензиите кои сум ги избрал се „лесни“ т.е. не го оптеретуваат browser-от со код кој често се извршува. Единствено TabKit, Flashblock и KeyConfig се закачени за некоја од активностите во Firefox, другите се повикуваат само по потреба и не оптеретуваат ништо. Сѐ на сѐ, после сево ова, Firefox ми изгледа вака (ps. го имам тргнато titlebar-от од Kwin - за повеќе простор нормално).

Објавено: вто, 02 сеп 14:44:41 CEST 2008
[æ]