10 причини зошто да протестираш против полициската бруталност
понеделник, 13 јуни 2011 @ 02:04 UTC
Протестирам!
петок, 10 јуни 2011 @ 13:15 UTC
Избори, Политики, Демократии (и видео ленти?)
петок, 03 јуни 2011 @ 14:26 UTC
Прв ден Python Users Group
петок, 12 март 2010 @ 15:15 UTC
2009 in programming - Erlang IrcBot
петок, 01 јануари 2010 @ 18:59 UTC
Boot USB - part 2
сабота, 14 ноември 2009 @ 14:45 UTC
Направи сам: boot-абилно Ubuntu USB
понеделник, 02 ноември 2009 @ 23:57 UTC
Firefox 3.5 излезе, но...
среда, 01 јули 2009 @ 09:39 UTC
Што е lawful intercept и како сите нас ќе не боли
петок, 24 април 2009 @ 00:30 UTC
Bullshit
четврток, 16 април 2009 @ 00:20 UTC
За Град, За Република
сабота, 11 април 2009 @ 21:59 UTC
Виртуелни околини за Python 2.6
петок, 10 април 2009 @ 16:34 UTC
Нова реалност
понеделник, 23 март 2009 @ 17:51 UTC
Google mail и mailx (nail)
вторник, 03 февруари 2009 @ 16:53 UTC
VPN за во странство
среда, 24 декември 2008 @ 18:22 UTC
фото блог
четврток, 20 ноември 2008 @ 02:11 UTC
СТОП за софтверските патенти во Европа
четврток, 30 октомври 2008 @ 11:39 UTC
The Residents во Скопје на 17 ноември
среда, 22 октомври 2008 @ 15:56 UTC
Тињата наречена Flash сајтови
петок, 26 септември 2008 @ 11:42 UTC
Нов точак
вторник, 09 септември 2008 @ 22:46 UTC
Firefox 3.0.x екстензии за 2008ма
вторник, 02 септември 2008 @ 12:44 UTC
Патот дома
петок, 01 август 2008 @ 14:26 UTC
Mozilla Summit 2008 - ден трет
петок, 01 август 2008 @ 00:41 UTC
Mozilla Summit 2008 - ден втор
четврток, 31 јули 2008 @ 01:23 UTC
Mozilla Summit 2008 - ден прв
среда, 30 јули 2008 @ 20:56 UTC
Mozilla Summit 2008
вторник, 29 јули 2008 @ 00:42 UTC
The Golden Shield
среда, 21 мај 2008 @ 08:42 UTC
Linux System Programming
петок, 09 ноември 2007 @ 18:38 UTC
Порака од далеку
вторник, 10 јули 2007 @ 07:36 UTC
World domination
четврток, 28 јуни 2007 @ 19:13 UTC
Life in the World vs Real War
четврток, 21 јуни 2007 @ 14:54 UTC
БаскерФест 2007
четврток, 31 мај 2007 @ 13:15 UTC
Knowledge based economy
вторник, 08 мај 2007 @ 15:40 UTC
Aaron Swartz за life, universe and everything
вторник, 08 мај 2007 @ 11:57 UTC
I submitted a bug-report to Apple, and all I got was this lousy SPAM
четврток, 03 мај 2007 @ 00:46 UTC
Sony морони
среда, 25 април 2007 @ 02:09 UTC
10 чекори за фашизам - HOWTO
вторник, 24 април 2007 @ 10:07 UTC
Конверзија на .flv во нешто корисно
петок, 20 април 2007 @ 22:38 UTC
Испизден сум
понеделник, 02 април 2007 @ 22:46 UTC
Респект Коља
среда, 28 март 2007 @ 03:35 UTC
Новите биометриски пасоши се тука
вторник, 27 март 2007 @ 22:17 UTC
Bill Gates за патентите
понеделник, 26 март 2007 @ 01:34 UTC
Обсервација - средни школи
недела, 18 март 2007 @ 14:48 UTC
Sharing knowledge
петок, 16 март 2007 @ 22:29 UTC
Само уште ова за DRM... овојпат Vista
вторник, 13 февруари 2007 @ 01:40 UTC
An open letter to Steve Jobs - вис-а-ви DRM
понеделник, 12 февруари 2007 @ 17:26 UTC
Во други вести...
четврток, 08 февруари 2007 @ 17:35 UTC
IRC digest (OpenDNS, GTalk, OpenGL, backups)
четврток, 08 февруари 2007 @ 13:04 UTC
Јануари...
четврток, 01 февруари 2007 @ 13:20 UTC
Link-ијада end-of-2006
недела, 31 декември 2006 @ 18:59 UTC
Мајка Тереза - фанатик, фундаменталист и измамник
петок, 29 декември 2006 @ 03:04 UTC
Божик - најголемиот пагански празник?!?
среда, 27 декември 2006 @ 18:16 UTC
Gender issues, ИКТ, секс, п0рн и видео ленти
петок, 22 декември 2006 @ 00:43 UTC
Слободен софтвер на економски
четврток, 21 декември 2006 @ 23:55 UTC
Личност на годината
четврток, 21 декември 2006 @ 11:27 UTC
Снеееееееггг.................че!
четврток, 21 декември 2006 @ 09:15 UTC
Како се користи OpenID
вторник, 19 декември 2006 @ 19:21 UTC
Разговор во ноќта: The S stands for Simple
недела, 19 ноември 2006 @ 16:20 UTC
Тужбата против FSF/IBM/Novell/RedHat дека GPL е шема за подесување на цени, отфрлена
петок, 10 ноември 2006 @ 20:46 UTC
GoboLinux 013
петок, 10 ноември 2006 @ 20:18 UTC
Python WSGI online вовед
понеделник, 06 ноември 2006 @ 17:11 UTC
Македонија на 45 место по слобода на печатот
понеделник, 30 октомври 2006 @ 14:01 UTC
Free Culture
вторник, 24 октомври 2006 @ 00:59 UTC
Наскоро: Firefox 2.0
четврток, 19 октомври 2006 @ 18:05 UTC
Slackware 11.0
вторник, 03 октомври 2006 @ 16:40 UTC
Споредба на GPL и BSD лиценцата
петок, 22 септември 2006 @ 01:40 UTC
Мајкрософтовиот Zune против Creative Commons лиценците
недела, 17 септември 2006 @ 20:03 UTC
WTF
среда, 13 септември 2006 @ 00:59 UTC
IronPython 1.0
петок, 08 септември 2006 @ 23:19 UTC
Firefox 2.0 (Bon Echo) beta2
петок, 01 септември 2006 @ 11:52 UTC
The Linux endgame
петок, 04 август 2006 @ 15:40 UTC
Myths, Lies, and Truths about the Linux kernel
сабота, 29 јули 2006 @ 10:58 UTC
One Laptop Per Child (или Children First)
понеделник, 17 јули 2006 @ 18:21 UTC
The monkeys...
среда, 28 јуни 2006 @ 15:32 UTC
Најголемиот генетски експеримент, ever
среда, 21 јуни 2006 @ 02:45 UTC
Switch to... UbuntuLinux?
среда, 21 јуни 2006 @ 01:49 UTC
Тоооооо....
петок, 16 јуни 2006 @ 13:45 UTC
Massive Attack - Safe From Harm
понеделник, 12 јуни 2006 @ 18:15 UTC
Кога 10GB хард-диск е подобар од 40GB?
сабота, 10 јуни 2006 @ 21:26 UTC
За сите фанови на Mad Max
вторник, 06 јуни 2006 @ 07:32 UTC
Играчка за деца
петок, 02 јуни 2006 @ 20:48 UTC
Superior, digital technology
петок, 02 јуни 2006 @ 11:22 UTC
Како 6 годишњак учи да програмира
петок, 26 мај 2006 @ 01:01 UTC
Amarok 1.4
четврток, 18 мај 2006 @ 13:33 UTC
Два дена...
четврток, 11 мај 2006 @ 14:19 UTC
Slackware алтернативи
среда, 10 мај 2006 @ 22:56 UTC
Македонска ГНУ/Линукс планета is back
петок, 05 мај 2006 @ 17:48 UTC
Linux.net.mk is back
петок, 05 мај 2006 @ 00:44 UTC
OpenDocument форматот ја продолжува офанзивата
четврток, 04 мај 2006 @ 15:11 UTC
Stephen Colbert, баткава има муда
понеделник, 01 мај 2006 @ 04:11 UTC
Web 2.0
недела, 30 април 2006 @ 19:46 UTC
GNU/Linux дистрибуции
петок, 28 април 2006 @ 18:36 UTC
Chicken?
петок, 28 април 2006 @ 17:21 UTC
A universal constant on the move
петок, 21 април 2006 @ 18:50 UTC
InstallFest 2006 - заврши
среда, 19 април 2006 @ 18:19 UTC
Installfest'06
вторник, 11 април 2006 @ 18:22 UTC
Python 2.5 Licensing Change
понеделник, 03 април 2006 @ 21:06 UTC
Сафра
четврток, 23 март 2006 @ 14:21 UTC
Vraćen
понеделник, 20 март 2006 @ 16:34 UTC
За правдината... од slashdot
петок, 17 февруари 2006 @ 12:41 UTC
Dvorak is a fucking genius
петок, 17 февруари 2006 @ 00:55 UTC
MS Office корисниците под опсада
среда, 15 февруари 2006 @ 11:33 UTC
Linux networking
среда, 15 февруари 2006 @ 10:11 UTC
Paris Hilton may play movie Mother Teresa
вторник, 14 февруари 2006 @ 18:27 UTC
Препорачано
сабота, 11 февруари 2006 @ 00:36 UTC
Thoughtcrimes
четврток, 09 февруари 2006 @ 18:07 UTC
Иновација
четврток, 09 февруари 2006 @ 16:53 UTC
Quick howto за подесување кирилица во Slackware Linux со KDE
петок, 03 февруари 2006 @ 17:09 UTC
Една од моите најомилени Calvin and Hobbes табли
понеделник, 30 јануари 2006 @ 22:29 UTC
Google Video
понеделник, 23 јануари 2006 @ 22:42 UTC
Firefox, кирилица, видео-ленти и CTRL-T/C/X/V
петок, 20 јануари 2006 @ 23:08 UTC
За сите Slackware корисници
петок, 20 јануари 2006 @ 00:55 UTC
Пак Google
четврток, 19 јануари 2006 @ 21:48 UTC
Google talk и Psi
четврток, 19 јануари 2006 @ 20:45 UTC
Непочитување на GPL е кршење и на Sarbanes-Oxley законот
четврток, 19 јануари 2006 @ 20:11 UTC
Firefox + KMail
четврток, 19 јануари 2006 @ 14:56 UTC
Google ја отвори Google talk мрежата
среда, 18 јануари 2006 @ 14:48 UTC
Ахх, RedHat, RedHat
вторник, 17 јануари 2006 @ 20:14 UTC
АнтiPod
петок, 06 јануари 2006 @ 20:16 UTC
PyCon2006/Talks
петок, 06 јануари 2006 @ 16:09 UTC
Изгубени блогови
четврток, 05 јануари 2006 @ 18:51 UTC
Два откажани прелистувачи
четврток, 05 јануари 2006 @ 12:11 UTC
Linkin' end of 2005-та
среда, 28 декември 2005 @ 04:12 UTC
Закон за авторското право и сродните права
четврток, 22 декември 2005 @ 08:49 UTC
Цитат: cpt kangarooski (3773) на Slashdot
среда, 21 декември 2005 @ 13:10 UTC
Цитат: Linus за GPL
вторник, 20 декември 2005 @ 20:45 UTC
FUCKING IDIOTS
вторник, 13 декември 2005 @ 21:05 UTC
Open-source колачиња?!?
сабота, 10 декември 2005 @ 15:49 UTC
Преведувањето Е важно!
вторник, 06 декември 2005 @ 14:00 UTC
Пиратерија - дел 3.5
недела, 04 декември 2005 @ 13:16 UTC
Public Domain
среда, 30 ноември 2005 @ 21:42 UTC
Пиратерија - дел 3
среда, 30 ноември 2005 @ 20:43 UTC
Пиратство - дел 2
понеделник, 21 ноември 2005 @ 18:27 UTC
MySQL и UTF-8 (part 2 - исправка)
петок, 18 ноември 2005 @ 15:17 UTC
SONY rootkit
четврток, 17 ноември 2005 @ 17:17 UTC
MySQL 4.1 и UTF-8
среда, 16 ноември 2005 @ 23:09 UTC
Од 1.5RC1 до 1.5RC2 за помалку од 400кб
среда, 16 ноември 2005 @ 21:04 UTC
Пиратство
вторник, 15 ноември 2005 @ 02:19 UTC
Промена на време
понеделник, 07 ноември 2005 @ 14:42 UTC
Национална припадност
понеделник, 24 октомври 2005 @ 17:04 UTC
Национална стратегија за информатичко општество
вторник, 27 септември 2005 @ 13:12 UTC
Два-три трика за Фајрфокс
петок, 23 септември 2005 @ 23:09 UTC
TurboGears
четврток, 22 септември 2005 @ 11:58 UTC
Slackware 10.2
четврток, 15 септември 2005 @ 11:37 UTC
Microsoft vs Massachusetts
среда, 14 септември 2005 @ 21:51 UTC
Alan Cox за сигурноста на компјутерските системи
среда, 14 септември 2005 @ 17:11 UTC
Бесплатна Vista?
сабота, 10 септември 2005 @ 15:29 UTC
Како до 50 000 долари..
вторник, 06 септември 2005 @ 19:51 UTC
"Too Many People" in Nature's Way?
понеделник, 05 септември 2005 @ 17:01 UTC
Еј, сте знаеле ли дека ...
вторник, 30 август 2005 @ 22:32 UTC
LAMP во enterprise светот
недела, 17 јули 2005 @ 11:35 UTC
Long time no blog
петок, 15 јули 2005 @ 18:52 UTC
Koffice 1.4
среда, 22 јуни 2005 @ 13:43 UTC
Во Македонија...
недела, 12 јуни 2005 @ 02:25 UTC
OpenOffice.org форматот НЕМА да биде новиот формат на MS Office 12
вторник, 07 јуни 2005 @ 09:58 UTC
Кинескиот збор за криза...
вторник, 31 мај 2005 @ 18:42 UTC
Free Culture
петок, 13 мај 2005 @ 23:34 UTC
Закон за слободен пристап до информации
среда, 11 мај 2005 @ 11:34 UTC
Python challenge
вторник, 10 мај 2005 @ 06:21 UTC
Courtney Love Does The Math
петок, 06 мај 2005 @ 00:11 UTC
Дали микрософт иновира
четврток, 14 април 2005 @ 19:15 UTC
man страни во utf-8 локале
петок, 01 април 2005 @ 16:22 UTC
Џабе работи, џабе не седи
четврток, 31 март 2005 @ 19:10 UTC
Што ми е работа [дел два]
четврток, 31 март 2005 @ 19:05 UTC
Што ми е работа?
петок, 18 март 2005 @ 17:37 UTC
Digital crap
среда, 16 март 2005 @ 21:29 UTC
Чао табели, здраво CSS
среда, 09 март 2005 @ 17:53 UTC
Како Ryan и објасни на жена му за REST
вторник, 08 март 2005 @ 22:26 UTC
Европска демократија, here she comes
вторник, 08 март 2005 @ 11:47 UTC
Симулатор за контрола на летање
четврток, 03 март 2005 @ 21:35 UTC
Телевизор и стол
вторник, 01 март 2005 @ 18:40 UTC
Digital-сенешто
петок, 25 февруари 2005 @ 10:40 UTC
Firefox-mk-1.0.1 take one
четврток, 24 февруари 2005 @ 16:39 UTC
Нова надеж...
среда, 23 февруари 2005 @ 16:27 UTC
OASIS против отворените стандарди
среда, 23 февруари 2005 @ 13:57 UTC
До сите WordPress корисници...
среда, 23 февруари 2005 @ 12:46 UTC
BSA против отворените стандарди
петок, 18 февруари 2005 @ 19:48 UTC
Get real about interoperability, Mr Gates
петок, 11 февруари 2005 @ 20:02 UTC
Читај!
вторник, 08 февруари 2005 @ 22:59 UTC
Зoшто на технологија не се верува
вторник, 08 февруари 2005 @ 21:17 UTC
Превземено...
понеделник, 07 февруари 2005 @ 12:13 UTC
Стандарди...
петок, 04 февруари 2005 @ 16:02 UTC
Го сакам снегот
четврток, 03 февруари 2005 @ 22:55 UTC
Голем одмор...
понеделник, 17 јануари 2005 @ 13:21 UTC
Jabber, официјален IETF стандард
вторник, 07 декември 2004 @ 21:35 UTC
Полска рече не за софтверските патенти
среда, 17 ноември 2004 @ 20:15 UTC
How to Get a Date in Revolutionary Iran
петок, 12 ноември 2004 @ 21:50 UTC
Ја сакам мојата изборна единица
понеделник, 08 ноември 2004 @ 10:19 UTC
Killtox ...
понеделник, 01 ноември 2004 @ 23:50 UTC
MySQL 4.1.7 production
четврток, 28 октомври 2004 @ 06:55 UTC
USB and udev
вторник, 26 октомври 2004 @ 20:21 UTC
Linux kernel 2.6.9
петок, 22 октомври 2004 @ 18:09 UTC
Ubuntu 4.10 release
петок, 22 октомври 2004 @ 11:39 UTC
wish list
четврток, 21 октомври 2004 @ 18:00 UTC
Нови слободни фонтови
четврток, 07 октомври 2004 @ 20:24 UTC
Пакети, пакети, а не е ни нова година :)
понеделник, 04 октомври 2004 @ 12:42 UTC
Глас на разумот во овие DRM времиња?
петок, 24 септември 2004 @ 17:59 UTC
Mozilla Firefox 1.0PR
среда, 15 септември 2004 @ 16:36 UTC
wikipedia
вторник, 07 септември 2004 @ 20:27 UTC
slashdot.org :)
петок, 03 септември 2004 @ 15:41 UTC
Конечно убава GTK тема
четврток, 02 септември 2004 @ 18:14 UTC
Python ресурси
среда, 01 септември 2004 @ 11:51 UTC
Freshmeat digest
среда, 01 септември 2004 @ 10:56 UTC
Како се прави favicon.ico
вторник, 31 август 2004 @ 17:18 UTC
Лектира за викендот
петок, 20 август 2004 @ 19:17 UTC
mono и gtk-sharp пакети за slackware-10.0
петок, 13 август 2004 @ 11:38 UTC
Прљави alsa трикови, part 2
среда, 11 август 2004 @ 12:20 UTC
Интернет од командна линија
среда, 04 август 2004 @ 08:41 UTC
Linux kernel 2.6.x config
недела, 01 август 2004 @ 14:18 UTC
Alsa трикови, part 1
петок, 30 јули 2004 @ 16:27 UTC
Како да одпакуваш Debian пакет
понеделник, 26 јули 2004 @ 18:39 UTC
Blog за blog-от
четврток, 22 јули 2004 @ 23:53 UTC
DRM is BAD!!!
среда, 23 јуни 2004 @ 18:48 UTC
До каде сме со ИКТ во Македонија
среда, 02 јуни 2004 @ 14:40 UTC
Дали конечно ќе се спасиме од BIOS-от
среда, 02 јуни 2004 @ 00:49 UTC
Почеток
среда, 12 мај 2004 @ 01:19 UTC
[æ]