Важно: ова веќе не важи, од појавата на OpenOffice 2.0.1 официјално излегува и македонскиот OpenOffice, за кој најнови информации ќе најдете тука: http://mk.openoffice.org

Еве го OpenOffice-1.1.0 (бета) за Linux на македонски јазик. Ништо ново не е преведено од верзијата 1.0.2 така да многу работи се непреведени т.е на германски.

OpenOffice-1.1.0-lnx-mk.tar.gz

Македонски OpenOffice за Windows не можам да направам, бидејќи немам на располагање windows машина со потребните алатки, компајлери и сл.

Инсталација

[некој ако помогне побрзо ќе има содржина овде]Информации за компајлирање на македонски-от OpenOffice тука.


[æ]